Veelgestelde vragen

Kan ik mijn douchebak of bad behandelen met grip?

Dit ligt aan het soort douchebak of bad. Porseleinen douchebakken en baden zijn juist zeer geschikt voor de behandeling. Kunststof bakken kunnen niet behandeld worden, aangezien deze geen poriën hebben. Hiervoor adviseren wij de korrelgrip als antislip-oplossing.

Is de grip geschikt voor vloeren met vloerverwarming?

Ja. Wel adviseren wij om deze een paar uur voor de behandeling uit te schakelen. Dit in verband met het drogen van de materialen.

Is de grip alleen geschikt voor keramische tegels?

Nee. De grip is ook te gebruiken voor andere harde vloeren zoals graniet, marmer, porselein, emaille, etc.. Wel testen we de griplaag eerst op een klein oppervlakte.

Hoe onderhoud ik mijn behandelde vloer?

Met een goede reiniger c.q. ontvetter. Let op dat u geen reinigers gebruikt op zeepbasis. Een behandelde antislip vloer mag één keer per drie maanden met een sterkere oplossing en met een harde borstel (luiwagen) gereinigd worden. De Gripman kan u de juiste producten leveren.

Kan ik mijn vloer nog net zo makkelijk schoonmaken als voorheen wanneer de griplaag is aangebracht?

Ja, in principe wel. Bij handmatige reiniging kan het dweilen/moppen iets zwaarder aanvoelen. Dit komt door het verhoogde wrijvingscoëfficiënt. Verder zult u geen verschil ervaren.

Kan de vloer met hoge druk en machines gereinigd worden?

Ja. Hoge drukreiniging & machinale reiniging is voor de grip geen probleem. Let er wel op dat de hoge drukreiniger correct wordt gehanteerd, waarbij gelet wordt op de afstand tot het oppervlak.

Kan het kwaad als en constant water op de tegels loopt?

Nee. Dat is geen enkel probleem. De vloer zal, ook dan, altijd de antislipwaarde behouden. Juist daarom is bij bijvoorbeeld een inloopdouche onze gripoplossing een perfecte oplossing.

Wordt er in de griplaag gebruik gemaakt van chloor, urine, andere zuren of strooizout?

Nee. Dit wordt niet gebruikt in onze materialen.

Doen jullie eerst een test alvorens de griplaag geheel wordt aangebracht?

Ja. Er wordt eerst een klein oppervlakte vloer behandeld om de werking te zien op uw tegels alvorens de gehele vloer wordt behandeld.

Hoe gaat De Gripman om met de Corona maatregelen?

Ook in deze Corona tijden is het mogelijk om De Gripman over de vloer te laten komen. Uiteraard houden wij rekening met alle gestelde maatregelen van het RIVM. Zo houden wij minimaal 1,5 meter afstand en dragen wij een mondkapje terwijl we aan het werk zijn. In principe hoeven wij alleen in de badkamer te komen en heeft u verder dus geen last van ons.

                               
arrow_drop_up arrow_drop_down