Voorkom een gladde vloer met deze 5 tips
02 november 2020 

Voorkom een gladde vloer met deze 5 tips

We hebben het vast allemaal weleens meegemaakt. U stapt de douche uit en de vloer is spekglad geworden door het water en de zeepresten. Of een ander voorbeeld; u loopt nietsvermoedend op uw sokken door de woonkamer en glijdt bijna uit doordat de tegel- of epoxy vloer aan de gladde kant is. Of een veelgehoord probleem is dat u zich alweer moet vastgrijpen aan de reling omdat u bijna uitglijdt op de galerij op uw appartement. Kortom een ongeluk zit in een klein hoekje.

Het laatste wat wij willen is dat u zich hierdoor onveilig voelt in uw eigen omgeving. Daarom geven we u graag 5 tips om een gladde vloer te voorkomen of verhelpen.

Tip 1. Breng een vloercoating aan

Om een gladde vloer te voorkomen, kan De Gripman een vloercoating aanbrengen op uw vloer. Een

vloercoating zorgt ervoor dat de vloer stroever wordt door een transparante antisliplaag aan te brengen. Dit kan op verschillende ondergronden toegepast worden. Het voordeel? U ziet hier niks van, maar u voelt het verschil zeker wel. De vloer is een stuk minder glad, wat de kans op vallen aanzienlijk vermindert. Voorkom valpartijen door deze voor te zijn en waarborg hiermee uw eigen veiligheid.

Tip 2. Gebruik geen wondermiddelen

Ziet u na het dweilen altijd nog voetstappen op uw vloer? De meeste vloerreinigers of

wondermiddelen leggen een extra laag aan op de vloer. Door deze laag gaat de vloer wel mooi glanzen, maar het heeft als nadeel dat er eerder vuil aangetrokken wordt. Het gevolg? U loopt de kans dat uw vloer spekglad wordt. Overleg daarom altijd eerst met een vloerspecialist hoe u uw vloer het beste kan reinigen zonder dat deze spekglad wordt. Deze wondermiddelen doen namelijk vaak niet veel goeds voor de vloer.

Tip 3. Kies voor een vloer met grove structuur

Wanneer u een nieuwe vloer laat leggen, dient u eerst na te denken over de keuze van het materiaal. Er zijn steeds meer opties mogelijk en dat maakt de keuze soms lastig. Iedere vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Als u een vloer wilt die niet glad is of minder snel glad wordt, raden wij aan om een vloer met een grove structuur te kiezen, zoals een grindvloer of een vloer met reliëf. Dit maakt de vloer niet helemaal egaal, waardoor dit de kans op gladheid vermindert.

Tip 4. Vlinder een betonvloer niet te egaal

Een betonvloer (epoxy) is helemaal van deze tijd. Maar gaat u zelf deze nieuwe betonvloer leggen of laat u dit door een vakman doen? Zorg er in ieder geval voor dat de betonvloer niet te egaal wordt gevlinderd. Een te egale vloer wordt in combinatie met water heel glad en dit is juist wat u wilt voorkomen. Neem altijd contact op met een specialist voordat u zelf uw betonvloer gaat vlinderen of laat een vakman dit werk doen. U kan uw specifieke wensen met de vakman bespreken zodat de vloer niet te glad wordt en u niet uitglijdt. Mocht u toch ervaren dat uw epoxy vloer aan de gladde kant is, dan raden wij aan om hier alsnog een transparante antisliplaag op te laten aanbrengen door De Gripman.

Tip 5. Vloer laten schuren

In veel woonkamers ligt nog een houten vloer. Ook deze wordt gaandeweg gladder. Wanneer u een houten vloer heeft en niet wilt dat deze glad wordt, kan u ervoor kiezen om de vloer stroef te laten schuren. Hierbij wordt er een laag van uw vloer afgeschuurd. Het nadeel hiervan is dat de vloer er zichtbaar minder mooi van wordt.

Wilt u meer informatie over hoe u een gladde vloer kan voorkomen óf wilt u een transparante vloercoating op uw vloer? Wij helpen u graag, neem contact met ons op via info@degripman.nl of bel 06-54366894.

Over de schrijver
Noah Henley
Door

Noah Henley

op 31 Jan 2021

Hello YOU NEED FAST PROXY SERVERS ? Check it out this Anonymous and Private Proxy Servers. - HTTP & SOCKS5 Proxy supported. - IP Authentication or Password Authentication available. - MORE INFO HERE: https://bit.ly/3ifZkmL Thanks, Noah Henley If you no longer wish to hear from us, please reply this email.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down