Welke vloeren zijn geschikt voor onze antislip?
16 december 2020 

Welke vloeren zijn geschikt voor onze antislip?

Het nieuwe jaar is aangebroken en één van uw goede voornemens is om uw huis veiliger te maken. Wat dacht u van eindelijk eens wat doen aan die gladde vloer in huis? Dit kan door middel van een antisliplaag van De Gripman.

De antisliplaag is een transparante vloeistof die over uw vloer wordt aangebracht, het maakt de vloer direct stroever zonder het uiterlijk van uw vloer aan te tasten. Hiermee is uitglijden over een te gladde vloer verleden tijd! We vertellen u graag op welke ondergronden wij de griplaag kunnen aanbrengen.

 

Keramische tegels

Keramische tegels vindt u voornamelijk in de keuken, badkamer, het toilet en tot slot ook in de tuin. Niet alleen in en rondom huizen zien we keramische tegels, maar ook in het winkelcentrum, de entree van een kantoorgebouw of in een hotel. Keramische tegels zijn gladder dan tegels met reliëf, wat ze gevaarlijk maakt. Zeker in combinatie met water in de badkamer. Keramische tegels zijn dan ook zeer geschikt voor het aanbrengen van een antisliplaag.

 

Marmer of graniet

Misschien heeft u thuis een ondergrond van natuursteen, marmer of graniet in uw badkamer of toilet. Ook zien we marmer en graniet vaak in entreehallen van hotels en parkeergarages. Natuurstenen vloeren zien er chic uit en hebben een luxe afwerking. Echter, in combinatie met water wordt een ondergrond van natuursteen spekglad. Een ondergrond van marmer of graniet kan behandeld worden met onze antislip oplossing.

 

Beton

Als u woont in een flat of vaak parkeert in parkeergarages, is de kans groot dat u dagelijks in contact bent met een betonnen ondergrond. Een betonnen vloer kan gevaarlijke situaties opleveren, wanneer deze in contact komt met water. Bijvoorbeeld op een regenachtige dag. Om dit te voorkomen, kunnen wij een betonnen vloer voorzien van onze antisliplaag.

Epoxy

Epoxy vloeren, ook bekend als de gietvloeren, ziet u veel in de zorg en in het onderwijs. Ook is het tegenwoordig een trend in woonkamers en/of keukens. Ontzettend mooi natuurlijk, maar het is uiterst belangrijk om een epoxy ondergrond op de juiste manier schoon te houden. Gebeurt dit niet? Dan zal de vloer binnen de kortste keren spekglad worden. Huidvetten, zeepresten en fijnstof tasten namelijk de toplaag van de epoxyvloer aan. Hierdoor wordt de ondergrond glad en in aanraking met water levert dit levensgevaarlijke

situaties op. Deze situaties kunnen voorkomen worden door de ondergrond te behandelen met een transparante antisliplaag.

Acryl of polyester

Het grootste deel van douchebakken en/of badkuipen hebben een ondergrond van acryl of polyester. Uiteraard geeft dit een mooie uitstraling aan uw bad of douche, maar de gekozen ondergronden zijn helaas niet altijd even veilig. Zeker niet in combinatie met het veelvuldige watergebruik. Dus wilt u ongelukken voorkomen in uw badkamer? Wij kunnen uw bad/douche voorzien van een transparante griplaag. Zo voelt u zich weer veilig.

Porselein of emaille

Zoals gezegd zijn tegenwoordig bijna alle douchebakken en badkuipen gemaakt van polyester of acryl gemaakt. Vroeger werden badkuipen en douchebakken echter van porselein of emaille gemaakt. Zolang deze ondergrond droog is, is er nog geen probleem. Maar zodra porselein of emaille in contact komt met water, levert dit levensgevaarlijke situaties op. Het is niet voor niets dat de badkamer één van de ruimtes is waar de meeste ongelukken gebeuren in huis. Porselein en emaille zijn gelukkig beiden geschikt voor

onze antisliplaag.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw specifieke situatie of wilt u direct een afspraak inplannen voor het aanbrengen van een griplaag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down